Mrežnu prodaju obavlja Priroda Daje d.o.o. Zrinsko Frankopanska 24, 21300 Makarska
e-adresa: info@kucacajamakarska.com

U smislu općih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda putem mrežne stranice.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke pri naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem mrežne knjižare.

Ugovor o narudžbi u ime maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, dok djelomično poslovno sposobne osobe mogu ugovor sklopiti samo uz suglasnost zakonskoga zastupnika.

Proizvodi se naručuju odabirom izdanja iz ponude mrežne trgovine, registracijom i potvrdom narudžbe.

Mogućnost slanja u zemlje EU uz plaćanje po ponudi. Za sve informacije možete nas kontaktirati na e-mail: info@kucacajamakarska.com

ODBIJANJE I NE PREUZIMANJE PAKETA

 

Ukoliko je narudžba poslana i predana kurirskoj službi, više ne postoji opcija otkazivanja narudžbe, te je kupac dužan preuzeti naručeno. 

U slučaju da Kupac naruči Proizvod i odbije ga primiti, odnosno platiti pouzećem Kupac je dužan platiti trošak dostave i trošak povrata slanja pošiljke u iznosu od 9 € (67,81) kn na iban HR3123400091111086268 Prodavatelja.
Ukoliko Kupac ne uplati navedene troškove Prodavatelj ima pravo podići sudsku tužbu prema zakonu.
Kupac svojom narudžbom daje suglasnost o navedenom.

POVRAT I REKLAMACIJE

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Svaku pošiljku Kupac/Primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane Kupca/Primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga su dostavna služba i Prodavatelj oslobođeni bilo kakve naknadne odgovornosti.

Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivoga oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje toga proizvoda te tražiti isporuku neoštećena proizvoda.

Potpisom dostavnice i primitkom računa Kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled.

Ako Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanoga razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova, kao što je navedeno u stavci prije.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onoga koji je kupio, ima pravo na isporuku naručenoga proizvoda, a ako to nije moguće, Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda, ali je dužan vratiti pogrešno dostavljen proizvod.

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju i to pismeno, e-poštom na mail adresu info@kucacajamakarska.com

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

– isporuka robe koja nije naručena
– isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
– isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu te je Kupac dužan usporediti primljene artikle s računom.

Kupac nema pravo bez dodatnih troškova vratiti artikle za koje je iz bilo kojega razloga zaključio da mu ne trebaju ili da mu ne odgovaraju – sve troškove takve zamjene snosi Kupac.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14, 110/15) Kupac može podnijeti prigovor kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge, u pisanom obliku na adresu:

Bio market– kuća čaja Makarska, Europske zajednice 1, 21300, Makarska, Hrvatska
ili e-mail adresu:

info@kucacajamakarska.com

Odgovor na pisani prigovor potrošača Prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora pa stoga Kupac u svom prigovoru treba navesti kontakt adresu za dostavu odgovora.

Rok za sve reklamacije iznosi 8 dana od primitka robe.

Formular za prigovor preuzmite ovdje.

Jednostrani raskid ugovora

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti i poslati nam na mail.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Upute za jednostrani raskid ugovora

a) Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na dnu stranice.

b) Povrat robe

U slučaju odluke Kupca o jednostranom raskidu ugovora, Kupac treba vratiti robu Prodavatelju najkasnije u roku od 14 dana od upućivanja odluke o raskidu istog.

c) Povrat uplaćenog iznosa

Prodavatelj će Kupcu vratiti novac po primitku vraćene robe.
Izravne troškove povrata robe Kupac snosi sam.

d) Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite ovdje.

 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje naručenih proizvoda za dostavu u Hrvatskoj moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • plaćanje pouzećem pri preuzimanju, dakle iznos narudžbe se plaća kuriru
  • kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na mrežnoj stranici Kuće Čaja Makarska (https://www.kucacajamakarska.com)

Nakon primitka narudžbe Priroda Daje d.o.o.o tome će elektroničkom poštom obavijestiti kupca.

Pri plaćanju kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim kad Priroda Daje d.o.o. dobije potvrdu autorizacije kartice kupca na iznos narudžbe.

Kupac elektroničkom poštom dobiva dvije obavijesti:

  • Prvu obavijest kupac dobiva putem bankovnoga sustava CorvusPay kao potvrdu o iznosu rezerviranom za autorizaciju.

Ako Priroda Daje d.o.o.ne može isporučiti naručeno, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća kupcu nakon mjesec dana od primitka narudžbe i rezerviranja iznosa za naplatu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Priroda Daje d.o.o.je dužan je obavijestiti kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojemu je proizvod dobavljiv.

Ako je za narudžbu izdanja kao način plaćanja odabrano e-bankarstvo, Priroda Daje d.o.o.se rezervirati proizvod u trajanju od 3 radna dana.

Nakon isteka toga roka  Priroda Daje d.o.o.ne jamči raspoloživost proizvoda.

Kupcu pripadaju sva prava prema Zakonu o zaštiti potrošača

 

NAČINI ISPORUKE

Isporuka se obavlja preko GLS kurirske službe

Troškovi isporuke za RH:

  • za paket iznosa ispod 40 € (301,38 kn) dostava iznosi:
    – GLS kurirsla služba – 4,5 € (33,91 kn) za sve vrste plaćanja
  • besplatna dostava za sve narudžbe veće od 40 € (301,38 kn)

Sva se plaćanja obavljaju u eurima (EUR).

Pri plaćanju kreditnom karticom, e-bankarstvom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Priroda Daje d.o.o. se obvezuje osigurati zaštitu osobnih podataka kupaca tako što prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjavanje naših obveza. Svi podatci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Priroda Daje d.o.o.jamči sigurnost osobnih podataka prema propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.